W każdej kuchni jest nieodzowna. Trudno sobie wyobrazić przygotowanie potraw bez szczypty soli. Jest ona waznym składnikiem naszego pożywienia, występuje praktycznie we wszystkich spożywanych przez człowieka potrawach. Sól kamienna z Kłodawy zawiera, w śladowych ilościach, szereg naturalnych mikroelementów niezbednych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Skład mikroelementów występujacy w kłodawskiej soli zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka. Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm. Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.
Przeznaczenie:
przeznaczona dla przemysłu i przetwórstwa spożywczego
Opakowanie jednostkowe: worek foliowy 25 kg i 50 kg
Opakowanie transportowe: paleta
Do pobrania: KARTA PRODUKTU
KARTA PRODUKTU